Повернутися до звичайного режиму

В дитинстві відкриваєш материк, котрий назветься потім — Батьківщина.

Кожен народ продовжує себе в своїх дітях через систему виховання.
Найважливішим завданням українського суспільства було і є виховання покоління патріотів, для яких найвищим ідеалом є єдність особистих та національно державних інтересів.

Для педагогічного колективу Слатинського НВК патріотичний напрямок роботи був і залишається пріоритетним. Формування громадянина - патріота України, підготовленого до життя, з високою національною свідомістю, виховання громадян, які здатні побудувати громадянське суспільство, в основу якого були б закладені та постійно втілювалися демократія, толерантність та повага до прав що в моєму класі, школі, місті, країні все мене стосується все залежить від мене.

9 грудня на базі Слатинського НВК пройшов військово-патріотичний захід присвячений Дню Збройних Сил України. Для учнів 5-8 класів було проведено огляд - конкурс строю та пісні. Учні ретельно готувалися до нього: розучували маршові пісні, щодня тренувалися у школі, продумували вбрання, назви та емблеми своїх загонів. Кожна команда доклала максимум зусиль, щоб отримати перемогу. Тож, крокуючи урочистим маршем перед членами журі та своїми однолітками, учнівські загони продемонстрували добрий вишкіл, уміння виконувати команди командира, стройову підготовку та виконання патріотичних пісень.
В свою чергу для учнів 9-11 класів було проведено військово-спортивні змагання на перехідний кубок депутата Слатинської селищної ради – Олександра Івановича Звєрєва.

Метою цього заходу стало формування особливого фізичного і психічного, духовного та інтелектуального типу громадянина України з високими морально-етичними якостями, почуттям патріотизму, розумінням найвищої цінності – волі й незалежності, фізичної сили, здоров’я людини.

Учасниками змагань були учні 9-11 класів та команда кадетів Державної гімназія-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою "Кадетський корпус". Підготовку команд проводили вчителі фізичної культури Третяк Олена Олександрівна, Дудник Зінаїда Миколаївна та вчитель предмету «Захист Вітчизни» Кот Олександр Васильович.


Учні брали участь у змаганнях з армреслінгу, згинання та розгинання рук з упору лежачи, стрибки на скакалці, піднімання тулуба в сід, підняття гирі, пневматичної стрільби, збір-розбір автомату та ін.. Під – час змагань діти продемонстрували свої знання та вміння з допризовної підготовки, силової та фізичної якості і кмітливості.

Оцінювання здійснювалось судійською колегією у складі : директор Слатинського НВК – Наталія Василівна Скрипка, депутат Слатинської селищної ради – Звєрєв Олександр Іванович та представники Дергачівського РВК .

За підсумками змагань переможцями визначено
ІІІ місце – 9-Б клас
ІІ місце – 10 клас
І місце - 11 клас

По закінченню військово-спортивної спартакіади всі команди були запрошені до актової зали на святкові урочистості для нагородження почесними дипломами, пам’ятними медалями, а переможці отримали перехідний кубок. Проведення заходів за участі Олександра Івановича вже стало традицією у стінах нашого закладу.

Педагогічний та учнівський колектив висловлює щиру подяку депутату Слатинської селищної ради Звєрєву Олександру Івановичу за допомогу в організації заходів та фінансову підтримку. Також висловлюємо подяку представниками Дергачівського РВК, представникам Державної гімназія-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою "Кадетський корпус". та сподіваємось, що це успішний початок нашої співпраці.
Кiлькiсть переглядiв: 440

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.